Cele mai dramatice accidente rutiere sunt fără îndoială cele în care cad victime copii. Din păcate, în acest an sunt mai multe cazuri de astfel de accidente care s-au terminat tragic, cu decesul unor copii.

Un ultim accident în care a căzut victimă un copil în vârstă de 7 ani s-a petrecut luni după-amiază, pe raza satului Măneuți.

În jurul orei 17.00, o femeie în vârstă de 31 de ani, din Rădăuți, care conducea un VW Golf, pe DJ 178F, pe direcția de la Frătăuții Vechi către municipiul Rădăuți, nu a putut evita impactul cu un copil în vârstă de 7 ani, care, rezultă din ancheta poliției, a traversat neregulamentar drumul public pe bicicletă, prin fața mașinii.

Copilul a fost acroșat cu partea din față a autoturismului și a căzut în șanțul de lângă trotuar. De aici a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde a primit diagnosticul „excoriații faciale - rănit ușor”.

Copilul a fost transportat preventiv și la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare care să elimine orice risc de leziuni mai profunde la cap.

Șoferița implicată în accident a fost verificată cu etilotestul, nefiind băută.

Aceste accidente arată cât de importantă ar fi educația rutieră în școli, unde nu se face însă decât sporadic, dar mai ales în familie.