O cursă ca în filme a avut loc luni după-amiază pe un drum național din județul Suceava. Un echipaj al Poliției Rutiere care se afla în misiune de patrulare pe DN 17A la Marginea a încercat să oprească pentru control un autoturism marca BMW, seria 5, cu volan pe dreapta. Șoferul nu a doar că nu a oprit, dar a apăsat pedala de accelerație și a fost aproape de a-l lovi pe unul dintre agenții de poliție. În aceste condiții, polițiștii care erau în patrulare cu BMW-ul recent primit au plecat în urmărirea fugarului, care se deplasa spre Sucevița. Cursa a fost pe o distanță de circa 6 kilometri, iar la un moment dat șoferul BMW-ul urmărit, pentru a scăpa de polițiști, a virat pe un drum comunal. În locul denumit popular Drumul Șoarecului, mașina a oprit, iar din ea au coborât șoferul și încă o persoană care au vrut să scape cu fuga în pădure. Au fost alergați pe o distanță de aproape un kilometru, ocazie cu care au fost somați de polițiști să se oprească. Într-un final s-au oprit și plini de noroi au început să-și ceară scuze, iar șoferul a și recunoscut că nu are permis de conducere. Acesta a și fost încătușat și împreună cu amicul său a fost dus la audieri la sediul Secției 3 Poliție Marginea. Cu acest prilej s-a stabilit că șofer era Mihail Marici, de 23 de ani, din Rădăuți, iar pasagerul un tânăr de 18 ani, tot din Rădăuți.

Marici a fost prins în luna noiembrie a anului trecut în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice cu o viteză mai mare de 70 km/h, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 4 luni. A ignorat acest aspect, iar două săptămâni mai târziu a fost prins din nou la volan. De această dată s-a ales cu dosar penal, dar nici acest aspect nu a contat, iar luni a plecat din nou la plimbare. Pentru noua ispravă a fost reținut pentru 24 de ore și s-a ales cu un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”. În plus, BMW-ul condus de rădăuțean figurează cu mențiunea sechestrului, motiv pentru care e posibil să apară noi acuzații.

Polițiștii atrag atenția că sunt, în continuare, șoferi iresponsabili care încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

”Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire. Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.