Cei mai merituoși elevi ai județului nostru vor fi aplaudați la scenă deschisă marți, 30 mai, în cadrul evenimentului „Copiii pe primul loc”, prima manifestare organizată de Fundația „Ana – Inimă de copil”.

Gala de premiere a elevilor care s-au remarcat la olimpiadele din acest an școlar se va desfășura la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, începând cu ora 17:00.

Gazda evenimentului, care va fi transmis în direct pe pagina de facebook a fundației, va fi cunoscuta vedetă de televiziune și jurnalistă Andreea Marin. 

 

Peste 80 de elevi premiați

În cadrul evenimentului „Copiii pe primul loc”, aflat la prima ediție, organizatorii își propun să premieze peste 80 de elevi care au obținut rezultate excepționale (premiile I, II și III) la olimpiadele naționale în anul școlar 2022 – 2023, precum și elevii suceveni care au obținut premii la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori.


Totodată, vor primi distincții și câteva zeci de profesori care au coordonat elevii premiați, în semn de recunoaștere a contribuției aduse prin îndrumarea și pregătirea olimpicilor.

 

Momente artistice

Evenimentul festiv de premiere va fi completat de momente artistice deosebite ale unor copii, elevi mare parte dintre ei, care au reușit să impresioneze pe oriunde au participat, atât în țară, cât și în străinătate.

Vor urca pe scenă elevii Ansamblului Folcloric “Gura Izvorului” de la Vatra Moldoviței, precum și copiii din grupa de dans contemporan de la Omnia Ballet, micuții balerini suceveni care s-au calificat în finala ,,International Dance Talent Competition Italy” 2023. Înainte de gongul festivității de premiere, atmosfera va fi întreținută de „Royal Cvartet.

 

Fundația „Ana – Inimă de copil”:  „Un dar pentru o lume mai bună”

Fundația „Ana – Inimă de copil” a fost înființată recent de Larisa Blanari, iar evenimentul de marți este prima activitate a fundației.

„Ana este numele fetiței mele, care luna viitoare va împlini 3 ani.

Îmi doresc ca unul dintre darurile pe care i le voi oferi la 18 ani să fie o lume mai bună, una în care mama ei a făcut tot posibilul să-i fie mai bine. Ei și oamenilor din jur. Un alt dar va fi această fundație care sper ca peste 15 ani, când Ana va fi de vârsta majoratului, să aibă o activitate bogată și să fi făcut foarte mulți oameni fericiți. Cu gândurile acestea plecăm la drum!”, subliniat Larisa Blanari, președintă Fundația „Ana – Inimă de copil”.