Un tânăr în vârstă de 17 ani a ajuns la Spitalul Județean Suceava, miercuri după-amiază, după ce a alunecat și a căzut la marginea bazinului, în incinta Ștrandului Ițcani. Ce atrage atenția este că e al doilea caz de acest gen petrecut la interval de câteva zile.

Miercuri, în jurul orei 15.50, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată că în incinta Ștrandului municipal Suceava a avut loc un accident. La fața locului a ajuns și un echipa de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava. Tânărul alunecase pe gresia udă iar piciorul drept al acestuia s-a lovit de muchia șanțului de scurgere care înconjoară bazinul.

Leziunea suferită de tânărul de 17 ani este destul de profundă iar acesta a rămas internat. A fost nevoie de operație pentru că tânărul avea o plagă tăiată profund și are piciorul în ghips. 

Rude ale acestui tânăr, care erau la fața locului, spun că marginea bazinului este foarte alunecoasă și că și un alt minor s-a tăiat mai superficial în aceeași zi, tot de muchia tăioasă a acelui șanț de scurgere

. La finele săptămânii trecute, un copil în vârstă de 5 ani a fost luat cu Ambulanța de la ștrand după ce a alunecat la marginea bazinului și s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranian.

Așadar, problema pare serioasă și trebuie făcută o analiză urgentă a suprafeței de la marginea bazinelor.

Pe de altă parte, conform regulamentului afișat la intrarea în ștrand, utilizatorii trebuie ”să poartă încălțăminte specifică pe toată zona de piscine din interiorul ștrandului pentru evitarea alunecării”. Accidentele s-au produs pe fondul nefolosirii unor șlapi care să mărească aderența.