Un tip de accident care a dus în județul nostru și la tragedii s-a petrecut miercuri seară, la Frătăuții Noi, în timp ce un copil se juca într-o autoutilitară parcată în curtea familiei.

În jurul orei 21.30, polițiștii Secției Rurale Gălănești au fost sesizați prin 112 de o femeie care a anunțat că fiica și nepotul ei au avut un accident în curtea locuinței din Frătăuții Noi. 

Din primele declarații luate de polițiști de la apelanta la 112 a rezultat că băiatul în vârstă de 4 ani se afla în interiorul unei autoutilitare, aflată în curte, unde se juca. La un moment dat vehiculul a început să se deplaseze în spate, moment în care mama copilului a încercat să oprească mașina și să-l scoată pe băiat.

În joacă, copilul a mișcat schimbătorul de viteze, care a rămas pe liber, astfel că mașina nu a mai avut frână. Mama a încercat să oprească vehiculul cu umărul și apoi să-l scoată pe minor, lovindu-se la picioare și la abdomen.

Ambulanța ajunsă la fața locului i-a preluat atât de mamă, cât și pe copil, care suferise și el traumatisme la nivelul picioarelor, în clipele în care a fost scos în grabă din mașină.

Cei doi au fost transportați la Spitalul municipal Rădăuți, unde s-a constatat că nu au suferit leziuni grave.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.