Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunțat că au pus în mișcare acțiunea penală și au obținut arestarea unui individ care a agresat sexual o minoră în vârstă de 15 ani, într-un mijloc de transport în comun.

Fapta s-a petrecut pe 7 iulie, într-un microbuz în care se aflau în jur de 20 de călători, care circula pe ruta Poieni Solca - Suceava. Victima a fost o minoră în vârstă de 15 ani, care se afla pe un scaun pentru pasageri de la marginea culoarului.

Microbuzul era aglomerat, câțiva călători fiind în picioare.

Minora adormise, iar situația de fapt stabilită de procurori este următoarea: ”Profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa, respectiv de faptul că aceasta a adormit, aflându-se în picioare lângă aceasta și-a scos organul genital din pantaloni şi a început să o atingă pe persoana vătămată pe piciorul drept cu organul genital în repetate rânduri, masturbându-se în acelaşi timp cu mâna dreaptă, ulterior ejaculând lichidul seminal asupra persoanei vătămate, respectiv pe hanoracul, pe pantalonii scurţi și pe piciorul drept al acesteia”.

Inculpatul, Gheorghe Jitariuc, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat la Judecătoria Gura Humorului, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii au acceptat propunerea și au dispus arestarea inculpatului, pentru agresiune sexuală. El este pus sub acuzare de procurori și pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri având în vedere fapta comisă într-un loc public. 

Inculpatul poate contesta arestul preventiv la Tribunalul Suceava și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.