Corturile care au fost ridicate în urmă cu un an și jumătate pe stadionul din Siret pentru adăpostirea refugiaților de război din Ucraina au fost strânse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, iar stadionul a redevenit utilizabil pentru sport. Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că „am recăpătat stadionul orășenesc pentru a fi utilizat de către toți cetățenii, amatorii de sport, cei dornici de mișcare”.

Începând cu luna februarie 2022, stadionul a fost utilizat de reprezentanții ISU pentru tabăra de refugiați proveniți din Ucraina. După reorganizarea activității specifice, ISU l-a redat Primăriei Siret, care de câteva săptămâni încearcă să-l refacă practicabil pentru sport. Porțiunile pe care au fost amplasate corturile au fost reînsămânțate cu gazon, a fost achiziționat un sistem de irigații și terenul este îngrijit pentru refacere.

„Datorită mobilizării noastre exemplare de acum aproximativ un an și jumătate, orașul Siret a fost recunoscut la nivel mondial ca un model de bune practici în gestionarea unei situații de criză, întreaga comunitate sărind în ajutorul celor aflați în nevoie. Acum, toți doritorii de sport pot utiliza stadionul, având grijă desigur să nu fie afectate porțiunile pe care iarba abia crește”, a spus primarul Adrian Popoiu.