Ștrandul municipal din Ițcani este închis în cursul zilei de marți, 11 iulie, ca urmare a efectuării unor lucrări de reparații și întreținere. Măsura, anunțată doar pe pagina Ștrandului, vine ca urmare a unor incidente petrecute recent, în care câteva persoane tinere au alunecat la marginea bazinelor și s-au lovit. Într-unul din cazuri, un tânăr s-a și tăiat la picior, din alunecare, fiind necesară intervenția medicilor.
Pentru a reduce riscul producerii unor astfel de situații, pentru care în regulamentul de funcționare a ștrandului se impune purtarea de încălțăminte specifică (ex. Șlapi), tocmai pentru evitarea alunecării, s-a luat decizia ca în zonele cu risc mai mare de alunecare să se toarne și o rășină antiderapantă.
Conform documentației din proiect și a documentelor prezentate de constructor, gresia de la bazinele de înot este antiderapantă, dar utilizatorii trebuie să respecte regulamentul de funcționare, pentru un grad sporit de siguranță.
În mod normal, programul de funcționare al Ștrandului Ițcani este de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00, taxa de acces fiind de 20 de lei adulți, 10 lei pensionari, 10 lei elevi/studenți, iar pentru copii cu vârste între 5 și 14 ani – 5 lei.