Zeci de nevăzători suceveni, care fac parte din Asociația Nevăzătorilor Suceava, au petrecut o zi împreună cu voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS).

Activitatea s-a numit „Pod de comunicare, orientare și socializare între tineri cu și fără dizabilități”.

Însoțiți de pr. Justinian-Remus A. Cojocar, nevăzători și voluntari ATOS, împreună, au pornit de la Biserica „Sf. Dumitru” într-o plimbare prin municipiul Suceava. „După momentele de început, de revedere, mai puțin cu ochii, mai mult cu inima, cu sufletul, cu toții am pornit la drum. Ne-am plimbat pe esplanada Casei de Cultură și ne-am îndreptat apoi spre Muzeul de Științele Naturii Suceava”, ne-a spus pr. Justinian Cojocar.

Nevăzătorii au intrat în lumea fascinantă a plantelor, a animalelor, a mineralelor și au aflat de la angajații Muzeului de Științele Naturii Suceava tot felul de secrete, de legende, curiozități etc. Apoi au ieșit la o înghețată împreună cu tinerii voluntari suceveni, cu care au depănat amintiri de la întâlnirile din anii trecuți, au vorbit despre familiile lor, despre visuri și despre cum și-ar dori să fie următoarele revederi.

„A fost o experiență deosebită, din nou, pentru tinerii noștri, de a înțelege mai bine lumea celor care nu au vedere sau văd extrem de puțin. A fost minunat să fim alături de prietenii noștri nevăzători, adevărați ambasadori ai unei societăți creștine, care se dorește a fi mai incluzivă, mai empatică și mai responsabilă. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate!”, a mai transmis pr. Justinian-Remus A. Cojocar.