Marți, 28 noiembrie, într-o zi în care prin tot județul au avut loc evenimente importante dedicate ”Zilei Bucovinei”, reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor și alți suceveni s-au adunat în grup restrâns pentru a-i pomeni pe cei care au fost eroi, martiri sau artizani ai Unirii Bucovinei cu România.

Slujba de pomenire s-a desfășurat într-un spațiu creat pentru astfel de evenimente în municipiului Suceava, Turnul Unirii, deschis exact acum un an. 

Slujba a fost oficiată de preotul Dan Gheorghiță,  ceremonialul stârnind intense trăiri spirituale, întru credință si patriotism, în rândul celor ce au fost martori la eveniment.

Membrii Filialei Județene Suceava a Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria" au transmis profundul lor respect pentru inițiativa preacucernicului părinte Viorel VÂRLAN, preotul paroh al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” de a nu lăsa ca în Turnul Unirii din Suceava să nu se audă, la 105 de la Unirea Bucovinei, o slujbă de pomenire pentru cei care s-au jertfit de-a lungul secolelor

La 87 de ani, m.m. (rtr.) Dumitru Davidel a fost prezent și el la slujba de pomenire și se declară mulțumit sufletește că într-o zi atât de încărcată de semnificații și evenimente s-a putut organiza și un mic ceremonial religios în cinstea eroilor Bucovinei, chiar în Turnul Unirii.