Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Mălini, a sfârșit tragic, după ce un arbore s-a prăbușit peste el.

Marți, în jurul orei 14.00, polițiștii Secției Rurale Mălini au fost alertați de un bărbat care deține o firmă de exploatare lemn, care a anunțat că l-a găsit inconștient pe bărbatul de 67 de ani.

Martorul a relatat că a fost rugat în dimineața zilei de marți de bărbatul de 67 de ani să îl ia și pe el în pădure, pentru a culege crengi rămase în urma unei exploatări.

Martorul a mai relatat că dimineață, la 8.30, l-a lăsat pe bărbat în Cantonul Nemțișoru, după care a plecat să își desfășoare activitatea de exploatare.

Ulterior, în jurul orei 13.30, același martor a observat o rădăcină de arbore rostogolită de pe o pantă, iar pe Ion Moraru, de 67 de ani, căzut, în stare de inconștiență.

La fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță, care a constatat decesul.

Conform primei declarații date la poliție, martorul a precizat că arborele în cauză a fost parțial doborât de vânt undeva în cursul lunii septembrie, iar luni, 27 noiembrie, rădăcina a fost secționată în proporție de 90% de trunchiul arborelui, fiind lăsată așa pentru a fi trasă cu un utilaj TAF.

Se presupune că bărbatul în vârstă de 67 de ani a vrut să urce panta, moment în care s-a prins de rădăcină, care s-a desprins și l-a lovit fatal.

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă și continuă ancheta. Totodată, s-a dispus efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei morții.