Micuța tenismenă Olivia Prelipcean, în vârstă de 8 ani, elevă la Școala Gimnazială „I. G. Sbiera” din Horodnic de Jos, a reușit a reușit două rezultate excelente pe finalul anului 2023, concurând la nivelul portocaliu.

După ce s-a clasat pe locul secund la Turneul Campionilor FRT Tenis 10 & Teens, desfășurat la Brașov, sportiva antrenată de George Rusu a izbutit să câștige la sfârșitul săptămânii trecute Turneul Campionilor MPG Elite, în urma unei prestații excelente. Anul acesta sportiva legitimată la clubul „Campionul Junior Bucovina” Rădăuți a mai câștigat turneul Platinum de la Baia Bare și turneul din Capitală, organizat de Fundația „Ion Țiriac”.

Aceste rezultate reprezintă un imbold important pentru Olivia, care se deplasează zilnic de la Horodnic de Jos la Rădăuți pentru antrenamente. În afară de suportul necondiționat al părinților, singurul ei sprijin vine din partea firmei Tarsin, care o ajută cu transportul. Olivia a dorit să transmită mulțumiri antrenorului George Rusu, precum și doamnei învățătoare, care o înțelege atunci când mai lipsește de la ore din cauza programului competițional.