Meteorologii ANM au emis o atenţionare de tip cod galben de ploi valabil pentru aproape jumătate de țară, valabil din noaptea de marţi spre miercuri, până joi dimineață. Dacă în timpul zilei temperaturile se anunță a fi pozitive, noaptea și dimineața, când minimele vor fi de -3 grade Celsius, există riscul apariției poleiului, pe toate suprafețele pe care a plouat.

Codul galben de ploi moderate cantitativ, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, este valabil de miercuri, de la ora 2:00, până joi, la ora 10:00.

”În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 m, în nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi precipitaţii mixte”, au transmis meteorologii.

Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi, parţial, Alba, Mureş şi Suceava.