Reprezentanți ai autorităților publice locale din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria și Israel, alături de medici, profesori și asistenți sociali, vor participa sâmbătă, 16 decembrie 2023, la o dezbatere legată de adicții, riscurile sociale, economice și personale care însoțesc diverse dependențe, precum și moduri de prevenție și combatere a acestora.

Evenimentul va avea loc la Hotelul Sofia din Sucevița, începând cu ora 10:00.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este promovarea dialogului dintre autoritățile publice și diferite entități ale societății civile pentru îmbunătățirea deciziilor în domeniul politicilor de prevenire și reducere a riscurilor asociate unor comportamente și consumului de substanțe care generează dependență.

Echipa de organizare este alcătuită din delegați ai A.I.A (Alianța Internațională Antidrog), I.F.H.R.H (Federația Internațională pentru Reducerea Riscurilor în Domeniul Sănătății) si C.I.P.I.D.A (Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor). Întrunirea va fi onorată de prezența profesorului universitar doctor, general(r) Pavel Abraham, președintele A.I.A. și a lui Mircea Grecu, psiholog și scriitor din R. Moldova, coordonator al C.I.P.I.D.A.

Pentru informații suplimentare, cei interesați se pot adresa lui Ion Grigore, vicepreședinte AIA, la telefon +40741100907.