Ecourile privind accidentul produs acum mai bine de o săptămână pe drumul comunal Dumbrăveni-Bursuceni sunt departe de a se fi stins, la dosarul cercetat de polițiștii de la Biroul Rutier Suceava existând și o scurtă înregistrare video care surprinde șoferul care a provocat nenorocirea cu aproximativ 500 de metri înainte de a lovi extrem de violent mașina care circula regulamentar din sens opus.

În imaginile de pe camera de supraveghere se pot observa clar două autoturisme care circulă cu mare viteză, foarte aproape unul de altul. A doua mașină este VW-ul Golf condus de Mihai Logofătu, în vârstă de 21 de ani, care avea să fie implicat câteva secunde mai târziu în accidentul în care a murit o tânără proaspăt căsătorită.

 

Impact devastator care în mod evident are în prim plan viteza excesivă

Reamintim, pe scurt, că duminică, 3 decembrie, în jur de 22.30, Lavinia Burcă, în vârstă de 24 de ani, din satul Corocăiești, din comuna Verești, conducea regulamentar un BMW, pe drumul comunal Dumbrăveni – Bursuceni, drum secundar, dar asfaltat, pe care din păcate se circulă cel mai adesea mult prea tare. În mașină se mai aflau soțul său și un minor de 17 ani, prieten de familie.

 

 

Cei doi tineri de 24 de ani erau căsătoriți de câteva luni de zile. 

Din sens opus circula un VW Golf condus de Mihai Logofătu, în vârstă de 21 de ani, tot din Verești. Acesta a intrat pe contrasens (sau circula pe contrasens), unde a avut loc impactului zdrobitor cu BMW-ul în care erau cei trei oameni.

Tânăra de 24 de ani de la volanul BMW-ului a fost declarată decedată la fața locului de echipajele medicale ajunse cât de repede s-a putut la locul accidentului.

La spital au ajuns în stare gravă soțul tinerei de 24 de ani, pasagerul de 17 ani din BMW și tânărul de 21 de ani care ar fi pătruns cu mașina pe contrasens.

Pe lângă imaginile video, viteza excesivă pe care o avea cel puțin una din mașini reiese și din avariile suferite de ambele autoturisme.

 

”Se știe că ambii mergeau foarte tare, plecau de la benzinăria de la intrarea în Dumbrăveni și făceau curse de urmărire”

Oamenii din Corocăiești spun că atât tânărul de 21 de ani implicat în accident, cât și cel care conducea prima mașină din înregistrarea de pe camera de supraveghere (consătean cu el și cunoscut deja de polițiști), erau cunoscuți ca vitezomani și sunt convinși că cei doi erau într-un soi de întrecere.

Este probabil ca autorul accidentului să fi intrat în BMW-ul de pe contrasens chiar în timp ce încerca să își depășească amicul din față, care gonea pentru a nu fi întrecut.

Din informațiile noastre, polițiștii fac cercetări și pe tema acestei goane în doi pe drumul comunal Dumbrăveni – Bursuceni, pentru a se stabili dacă primul șofer, cel care nu a fost implicat direct în accident, nu are cumva și el o vină pentru ce s-a întâmplat.

Șoferul care conducea prima mașină a fost căutat de membrii familiei tinerei decedate.

Fratele Laviniei Burcă spune că a discutat cu martorul, iar acesta a evitat să intre în detalii, confirmând doar că s-a intersectat cu BMW-ul de pe contrasens, iar apoi a auzit o bubuitură puternică. Tânărul susține că a oprit imediat și a sunat la 112, anunțând accidentul. 

”Se știe că ambii mergeau foarte tare, plecau de la benzinăria de la intrarea în Dumbrăveni și făceau curse de urmărire. De mai multe ori erau să lovească oameni cu mașina, din păcate nenorocirea a venit peste familia noastră”, spune fratele îndoliat.

 

Din cei trei răniți, doi sunt stabili, iar unul în stare critică

Cu privire la starea celor trei răniți din accident, veștile nu sunt deloc bune în ceea ce-l privește pe băiatul în vârstă de 17 ani care era pasager în BMW în care erau, în față, soții Burcă.

Tânărul de 17 ani este în stare critică, ținut în viață de aparate.

Tânărul de 21 de ani care a intrat pe contrasens este și el încă în stare gravă, pe secția de ATI, dar stabil.

În stare stabilă, dar cu multiple leziuni este și bărbatul de 24 de ani, soțul tinerei decedate.

Ancheta polițiștilor de la Biroul Rutier Suceava vizează două infracțiuni, respectiv ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.