Seria retrospectivelor video cu realizările din actualul mandat ca ales local, la Primăria Suceava, a fost continuată de viceprimarul Lucian Harșovschi, care a mai făcut publice nu demult imagini cu ce s-a făcut în 2020 și 2021.

Într-o retrospectivă video a anului 2022 la Primăria Suceava, făcută publică marți, Lucian Harșovschi le dă și răspuns celor ce comentează la toate informările „că se face doar electoral”, pentru că e campanie.

„Suntem la finalul anului 2023 și la marea majoritate a informărilor făcute au fost afirmații de genul – „faceți pentru că sunteți în campanie electorală”. Campania electorală este anul viitor, în septembrie, iar pentru a demonstra că munca noastră este constantă și susținută fac o nouă informare, cu o retrospectivă a anului 2022. Aceasta vine în continuarea celorlalte făcute din acest mandat – 2020 și 2021. Nu ne oprim aici, continuăm!”, afirmă Lucian Harșovschi.

 

Câteva din realizările anului 2022 în municipiul Suceava:

- O nouă grădiniță în curtea Școlii nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat.

-  reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului tehnic „Petru Mușat” unde învață 665 de elevi.

- extinderea și modernizarea grădiniței „Dumbrava minutată”, din zona centrală a municipiului.

- inaugurarea centrului multifuncțional „Arta” din cartierul Ițcani.

- finalizarea construcției pentru autobaza electrică din Burdujeni Sat, de pe strada Căpitan Grigore Andrei, unde sunt încărcate și întreținute vehiculele din flota electrică a TPL Suceava.

- finanțări atrase pentru creșterea eficienței energetice a sediului Direcției Domeniului Public și a Cantinei de Ajutor Social.

- depunerea proiectului de înființare a două centre de colectare prin aport voluntar.

- fonduri norvegiene pentru închiderea „in situ” agropii de gunoi din municipiul Suceava.

- lucrări de modernizare de la scara blocului și amenajarea de parcări de reședință, în toate cartierele.

- reabilitarea străzii Amurgului, din Burdujeni, a străzii Narciselor, din zona Liceului Filadelfia, strada Gherasim Buliga, din Centru, cu străduțele adiacente, refacerea totală a străzii Brădetului, care face legătura între municipiul Suceava și comuna Ipotești, refacerea străzii Tudor Vladimirescu, care face legătura între străzile Mitropoliei și Tipografiei, modernizarea străzii Triajului, din Burdujeni, care face legătura între Calea Unirii și Piața Angro, refacerea străzii Republicii, finalizarea reabilitării străzii Eroilor, înspre garaje, asfaltarea străzii Bazarului (nouă), reabilitare și modernizare Calea Obcinilor.

-  modernizarea parcării din spatele Bazarului, unde au fost amenajate și trasate 115 locuri pentru mașinile comercianților și cumpărătorilor.

- reabilitarea halei de carne, pește proaspăt și congelat, de la Piața Mare

-  redeschiderea Pieței Agroalimentare din George Enescu (Piața Mică), complet refăcută, extinsă și cu parcare subterană.

Lista continuă cu multe alte activități susținute de municipalitate, precum sporturile, dar și cu evenimentele organizate pentru momente speciale, precum Zilele Sucevei sau Ziua Bucovinei ori Revelion, la care au fost invitați speciali cu renume, dar au fost promovate și talentele locale.