Otilia Apostol, o tânără de 22 de ani din Fălticeni, a fost aleasă, pentru al doilea an consecutiv, președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), cea mai mare comunitate de studenți și absolvenți români din străinătate, cu peste 10.000 de membri din toată lumea.

În urma votului de la Adunarea Generală, noul Consiliu Director pentru anul 2024 este condus de Otilia Apostol.

Tânăra se pregătește în drept internaţional comercial la International Trade Law, Erasmus University Rotterdam, Olanda, domeniu în care dorește să profeseze în Olanda, după finalizarea studiilor.

„Prin noul Consiliu Director, reiterăm promisiunea noastră de a reprezenta toți studenții români din diaspora și de a le oferi un loc unde se pot simți ca acasă.

LSRS speră la o colaborare cât mai ușoară, dorindu-și un an plin de succese atât pentru organizație, cât și pentru toți membrii implicați!”, menționează reprezentanții Ligii Studenților Români din Străinătate, organizație care activează de aproape 15 ani.

Otilia dorește să păstreze cât mai multe legături cu țara sa natală.

În calitate de președinte al organizației, tânăra își propune să continue susținerea și promovarea studenţilor români din străinătate, să le ofere studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. Aceasta a mai menționat că LSRS va continua să promoveze inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

„Sunt recunoscătoare să pot reprezenta în continuare comunitatea LSRS alături de o echipă minunată. Le mulțumesc membrilor pentru încrederea acordată! Începem acest an cu multă energie pentru a aduce în valoare și a ajuta studenții români de pretutindeni”, a spus Otilia Apostol.