Ministerul Educației continuă și în acest an programul social Euro 200, program care oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator.

Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul pentru acordarea acestui sprijin, iar potrivit acestuia, beneficiari pot fi elevi sau studenți, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 500 lei pe membru de familie.

Calendarul propus pentru acordarea ajutorului financiar pentru cumpărarea de calculatoare prevede ca pe 20 mai să se încheie perioada de depunere a cererilor și dosarelor cu acte doveditoare.

Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile de învățământ, împreună cu comisiile de anchetă socială, se realizează până pe 7 iunie.

Afișarea pe portalul Ministerului Educației Naționale a listei de cereri eligibile este programată pentru 20 iunie, depunerea contestațiilor: 1-4 iulie, rezolvarea contestațiilor: 5-12 iulie, afișarea pe portalul Ministerului Educației a listei beneficiarilor, aprobata prin ordin de ministru: 26 iulie.

Cuantumul bonului valoric pe care îl vor primi elevii reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României.

În 2023, 97 de beneficiari din județ au primit bonul de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator.

La nivel național au fost 2.174 de elevi și studenți.