Stadionul Areni va fi pus la dispoziție gratuit, pentru evenimente și competiții sportive, cluburilor și asociațiilor din Suceava – anunță viceprimarul Lucian Harșovschi, care a purtat miercuri discuții, la sediul primăriei, cu reprezentanții mai multor echipe de fotbal pentru copii.

”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mai multor cluburi de fotbal pentru copii, pentru a vedea de ce au nevoie, cum putem ajuta, dar și cum putem colabora pentru ca cei mici să practice sportul pe care și-l doresc.

Soluțiile trebuie să vină de la ei, întrucât ei știu cel mai bine de ce au nevoie, eu voi sprijini și voi fi alături de orice idee prin care copiii sunt încurajați să facă mișcare.

Tot ei trebuie să pună bazele, cu sprijinul primăriei, unei echipe de fotbal pentru care orașul să vibreze atunci când vor avea meciuri acasă, în campionat și nu numai”, a declarat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei a precizat că pe lângă faptul că îi place sportul, să facă mișcare, consideră că sportul sucevean trebuie sprijinit, nu doar financiar, ci și sufletește.

”Am fost chiar la meciul de luni, CSU – Timișoara, unde am câștigat. Am stat și de vorbă cu băieții, în vestiar, putem să îi ajutăm deja cu o parte din finanțare și o vom face. Trebuie să încurajăm sportul, să scoatem copiii din fața tabletelor, telefoanelor. De aceea le punem la dispoziție stadionul Areni, pentru a face mișcare. Acei copii să fie o pepinieră pentru o viitoare echipă de fotbal de Liga a II-a sau a III-a”, a adăugat Lucian Harșovschi, care a concluzionat: ”Construim de jos, punem astăzi bazele campionilor de mâine!”