Un incident care putea avea repercusiuni foarte grave s-a produs vineri, la trecerea la nivel cu calea ferată a DJ 290 de la Verești.

În jurul orei 11.30, un apel la 112 a anunțat Poliția că un ansamblu de vehicule a atins firele de înaltă tensiune iar unul dintre cauciucuri a explodat, suflul exploziei provocând leziuni șoferului. Șoferul a fost preluat de la fața locului cu o ambulanță, fiind conștient.

Din cercetări a rezultat că șoferul din cadrul Autotehnorom conducea vehiculul Scania, cu semiremorcă, pe care era încărcat un buldoexcavator. Șoferul rula pe direcția de la Salcea spre Verești iar în momentul în care a traversat calea ferată, antena ce era montată deasupra cabinei buldoexcavatorului a atins liniile de înaltă tensiune.

Vehiculul greu a trecut calea ferată dar apoi imediat s-a oprit, defectându-se.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul a coborât din cabină și s-a deplasat în partea laterală stânga a capului tractor pentru a decupla o bornă, moment în care un cauciuc din spate a explodat. Aparent, bărbatul a suferit leziuni ușoare. Șoferul a putut fi verificat cu etilotestul de către polițiști și s-a constatat că nu era băut.

El a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare.

Un tehnician criminalist al poliției a făcut o cercetare amănunțită la fața locului.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis un dosar penal privind mai multe infracțiuni legate de neluarea măsurilor de securitate în muncă.