O lucrare importantă, care va aduce economii substanțiale la bugetul local, este în plină desfășurare în municipiul Suceava - modernizarea sistemului de iluminat public stradal, prin înlocuirea și completarea acestuia.

„Proiectul prevede achiziționarea a 1274 de corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED. Puterea instalată a sistemului nou proiectat este de 64,572 kW, iar costurile de întreținere 0. Eficientizarea sistemului de iluminat duce la o scădere a consumului de energie electrică cuprinsă între 50-80 %. Se modernizează și eficientizează corpurile de iluminat de pe 30 de străzi din municipiu. Valoarea totală a investiției este de 4.340.651 lei”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a adăugat - „Nu ne oprim aici. Continuăm!”.

Finanțarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public a fost obținută de la Administrația Fondului de Mediu, iar zonele unde se implementează proiectul vor fi comandateși monitorizatede un sistem inteligent de telegestiune ce permite și dimarea(ajustarea) cu pânăla 50 %pe timpul nopții,între orele 23.00-05.00.

Proiectul în curs de implementare demonstrează că Suceava este un  ”oraș verde”, cu investiții prietenoase cu mediul înconjurător, având numeroase realizări în această direcție.