Serviciul de Ambulanță Județean Suceava are un nou manager interimar, din data de 15 mai a.c.. Ministerul Sănătății l-a numit în această funcție pe directorul medical al instituției, dr. Marian Stancu.

Numirea unui nou manager de către ministrul Sănătății vine în contextul unei situații tensionate la SAJ Suceava, generate atât de neînțelegeri între sindicat și fostul manager interimar Cristina Cuciurean, cât și de intrarea acesteia în concediu de maternitate, la începutul lunii mai, fără să anunțe Ministerului Sănătății absența de la conducerea SAJ și fără delegarea oficială a atribuțiilor de manager către o altă persoană.

Aceste probleme au fost semnalate ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, de către președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Gheorghe Chiș, iar Corpul de control al ministrului va veni la Suceava pentru verificări începând de luni, 20 mai a.c..

Mandatul de manager interimar al SAJ Suceava al Cristinei Cuciurean s-ar fi încheiat în data de 3 iunie a.c. și, conform unor informații apărute în spațiul public, ea ar fi solicitat la Ministerul Sănătății prelungirea interimatului.