Caz delicat pentru polițiștii de la Frătăuții Noi, după ce o femeie în vârstă de 75 de ani a cerut ajutor oamenilor legii, sesizând că fiul ei face scandaluri repetate la domiciliu și nu mai poate rezista. Bătrâna a relatat că este bolnavă, se deplasează greu, iar fiul ei în vârstă de 46 de ani face mereu scandal la domiciliu, iar de câteva ori ar fi lovit-o.

Din cercetări a rezultat că bărbatul nu deține o sursă de venit stabilă, este consumator înrăit de băuturi alcoolice și lucrează cu ziua prin localitate. Acesta are profilul unui scandalagiu, a rezultat din mai multe surse, astfel că polițiștii au decis că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În baza ordinului, fiul a fost evacuat provizoriu din locuință, cu interdicție de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de mama sa și de imobil.

Ordinul este valabil timp de 5 zile, iar polițiștii i-au adus la cunoștință în scris bărbatului în vârstă de 46 de ani măsurile pe care trebuie să le respecte.

În funcție de cum va evolua situația, bătrâna poate solicita un ordin de protecție pe termen mai lung de la instanța de judecată.