Tinerii artiști și sportivi cu merite și rezultate deosebite au șansa de a obține un sprijin financiar în cadrul celei de-a 19-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor, inițiat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate.

Selecția este realizată de un juriu, pe baza unui concurs de proiecte care ține cont de rezultatele foarte bune obținute anterior de candidați. Candidații pot depune proiectele până pe data de 14 iunie.

Aceștia pot solicita finanțare pentru a achiziționa materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la diferite concursuri, festivaluri, tabere de pregătire, cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor a fost lansat în 2006 și este cel mai longeviv program din domeniu organizat anual în România.

În decursul celor 18 ani de existență, acest program a susținut 3.810 tineri talentați care au beneficiat de finanțare cu valoare totală de peste 6,6 milioane de lei.

Unii dintre tinerii susținuți prin acest program au obținut rezultate remarcabile la competiții naționale și internaționale, iar câțiva s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an de la Paris.

„Prin Programul MOL de promovare a talentelor ne dorim să îi susținem pe tinerii care au vocație și care reușesc prin activitatea lor să ne inspire. Acest proiect a ajuns la cea de-a 19-a ediție și suntem mândri că a trecut testul timpului, demonstrând-și valoarea pentru comunitate și, mai ales, pentru tinerii artiști și sportivi care vor să facă performanță. Aceasta este doar una dintre inițiativele pe care le susținem pe termen lung, prin care investim în proiectele care contează cu adevărat pentru membrii comunității noastre” a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

Pentru acest program sunt eligibili tineri sportivi și artiști care au vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care pot concura atât individual, cât și în echipe sportive sau ansambluri artistice. Aceștia pot depune aplicațiile online pe pagina online a Fundației Pentru Comunitate până pe data de 14 iunie 2024 inclusiv.

Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților din ultimii doi ani, recomandări din partea profesorilor pregătitori sau antrenorilor, obiectivele de viitor și bugetul de care au nevoie pentru realizarea obiectivelor descrise în proiect.

 Fondul total de finanțare din acest an este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani care au obținut finanțare în cadrul edițiilor anterioare pot depune proiecte într-o categorie specială, destinată lor.