Talentul şi pasiunea pentru traducerea în limba franceză ale studenţilor de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării ( FLSC), din cadrul USV, au fost recent reconfirmate la Concursul Naţional de Traduceri organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La competiție au participat  12 universități, iar Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de două studente, ambele de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării.

Astfel, premiul III pentru traducerea de texte de specialitate în domeniul economiei şi al studiilor media a fost obținut de către Andrada Ghiuş, studentă la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura italiană, anul al III-lea, coordonată de conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balaţchi, iar menţiunea pentru traducerea a două texte literare în proză a fost obținută de către Florentina Irimescu, studentă la specializarea Limba și literatura franceză - Limba și literatura engleză, anul al II-lea, coordonată de conf. univ. dr. Olga Gancevici.

Alături de colegii şi profesorii lor, cele două studente vor fructifica această interesantă experiență de comunicare interculturală prin traducere, atât la studiile de licență, cât şi la cele de masterat.