Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava va organiza, vineri, 17 mai, Bursa generală a locurilor de muncă, cel mai important târg de joburi de peste an.

Sucevenii în căutarea unui serviciu sunt așteptați la bursele care vor fi organizate în cinci localități din județ.

În municipiul Suceava, deja tradițional, bursa va avea loc la Iulius Mall Suceava, parter zona centrală, de la ora 10.00.  

Evenimentul va avea loc la aceeași dată și la aceeași oră și la Casa Germană din Rădăuți, la Centrul de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului, precum și la punctele de lucru ale AJOFM din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Cifrele privind oferta nu sunt deocamdată foarte relevante pentru că numărul de locuri de muncă va suferi modificări până la ora bursei. Ca tendință se observă însă că la Suceava va fi o ofertă bogată, în timp ce în celelalte localități vor fi mai puține opțiuni.  

Oferta pentru bursă număra miercuri, 15 mai, 278 de locuri vacante la nivelul județului, deschise candidaților cu diferite niveluri de studii: 161 oferte la Suceava, 11 la Gura Humorului, 18 la Fălticeni, 12 la Rădăuți, 14 la Câmpulung Moldovenesc.

Organizatorii spun că există o ofertă importantă pentru studii superioare, ca de obicei o ofertă bogată pentru meserii, dar și pentru cadre didactice interesate de învățământul primar.

”Oferta atrage o varietate de domenii de activitate, incluzând fabricarea înghețatei, panificație, producție, fabricarea hârtiei și cartonului, construcții, prelucrarea lemnului, comerț, pază și protecție, repararea autovehiculelor, ospitalitate, învățământ primar, cercetare-dezvoltare și multe altele, acoperind un spectru larg de niveluri educaționale și de competențe.

Bursa din Suceava înregistrează, la acest moment, un număr record de locuri vacante pentru studii superioare, din cele 161 de oferte 20 fiind adresate necalificaților, 90 adresate celor cu studii medii sau profesionale și 51 de locuri vacante adresându-se candidaților cu studii superioare. Cei mai căutați candidați cu studii superioare sunt inginerii și programatorii IT, iar cele mai căutate calificări sunt cele de electrician, sudor sau mecanic auto, dar și cu o diplomă de profesor cei interesați pot candida, la acest eveniment, pentru locurile oferite în învățământul primar”, se arată într-un comunicat al AJOFM Suceava.

Ca standuri de suport vor există centre de înscriere la cursuri de calificare/recalificare, ocupare locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES, suport pentru tineri NEETs, persoane cu dizabilități, refugiați prin partenerii Organizația Bucovina și World Vision, Economia socială etc.

AJOFM Suceava face apel la angajatorii interesați să îi contacteze pentru a participa la bursă.

Agenții economici interesați sunt rugați să confirme participarea până cel târziu joi, 16 mai 2024, ora 14.