Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a fost sesizată despre faptul că primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, care este și candidat pentru un nou mandat de primar, se folosește de imaginea unor copii pentru a-și face campanie electorală.

Mai exact, Bogdan Loghin ar fi încălcat articolul 27, aliniat 4, din Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, care spune următoarele: "Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

Mai exact, pe data de 14 mai, Bogdan Loghin a postat pe pagina personală a primarului Municipiului Rădăuți mai multe imagini în care apare scris ”Comandat de PNL filiala SV, cod AEP 21240015”.

În două din aceste imagini apar și chipurile unor minori, o fată și un băiat, care participă la întrunirile electorale ale lui Bogdan Loghin, deși legea este foarte clară în acest sens.

În sesizarea trimisă către AEP, cel care a observat aceste încălcări ale legislației mai menționează: ”Rog a se lua măsurile necesare pentru a asigura respectarea legislației și protejarea drepturilor minorilor expuși în această situație. Este esențial ca autoritățile competente să intervină pentru a preveni astfel de încălcări în viitor și pentru a menține integritatea procesului electoral”.

Rămâne de văzut ce măsuri va lua AEP în acest caz și care vor fi sancțiunile aplicate.