Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a X-a, ce va avea loc, în zilele de 29 și 30 iunie 2024, la Vicovu de Sus (Vad Martin), a dat start înscrierilor. Acestea se pot face până pe data de 24 iunie 2024, la ora 18:00. Anul acesta, tema festivalului va fi „Oameni și alte leacuri - Vindecări ce au schimbat destine prin veacuri”. Inițiatorii și principalii organizatori ai festivalului, Dumitru și Elena Parasca, au explicat că tema din acest an este una complexă, incitantă, „temă pe care ambasadorii Regatului Sânzienelor s-au gândit să o transforme într-o carte ce va fi lansată la festival”. Condițiile de participare la concurs se găsesc pe site-ul festivalului: www.reginasanzienelor.ro

Concursul va avea mai multe secțiuni: Prințese (8-14 ani), Regine (15-101 ani), Grupuri; Costume inspirate din mitologia românească. Condiții de participare: fiecare participant la concurs trebuie să poarte o coroniță de sânziene, să poarte o ie tradițională, să interpreteze o poveste despre sânziene (proză/poezie/teatru-dans).

„Așteptăm cu mare emoție poveștile voastre despre Sânziene, zânele bune ale românilor, care pot fi exprimate prin cuvânt, muzică, dans. Nu uitați că sunt patru secțiuni în concurs. Vă îndemnăm să căutați în lăzile de zestre ale strămoșilor și să scoateți la lumină tradițiile din zonele din care veniți. Cum putem ști cine suntem, dacă nu știm cine am fost? Purtați-vă cu mândrie iile milenare și nu vă sfiiți să grăiți așa cum vă e graiul strămoșesc. Vă așteptăm în Regatul Sânzienelor cu porțile larg deschise, cu drag și dor de tot ce este românesc. Vă invităm, pe 29 și 30 iunie 2024, la Vicovu de Sus – Vad Martin - în Bucovina noastră de poveste, să celebrăm împreună zânele bune ale poporului român, Sânzienele. Nu vor lipsi invitați de seamă, care vor crea magie în Regatul Sânzienelor din Bucovina”, au transmis Dumitru și Elena Parasca.

Organizatorii Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a X-a:  Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”, DEPA SERV SRL, Dumitru și Elena Parasca. Parteneri: Primăria și Consiliul Local Vicovu de Sus, Monitorul de Suceava, Crai Nou și Viva FM.