Firmele și persoanele care vând detergent au fost luate la puricat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Acțiunea a avut loc în cursul zilei de luni, iar în numai câteva ore au fost ridicate în vederea expertizării 261 de recipiente cu detergenți lichizi și pudră cu diferite cantități (în total circa 1.200 de litri) inscripționate cu mărci de prestigiu în domeniu, în valoare aproximativă de 51.900 de lei.

Au fost efectuate controale la 11 unități economice având ca profil comercializarea articolelor sanitare, produselor de igienă și detergenților, iar în afara mărfurilor ridicate, polițiștii au mai întocmit 10 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor la legea privind mărcile și indicațiile geografice.

Reprezentanții IPJ Suceava au dat ca exemplu o femeie în vârstă de 60 ani, din Suceava, care vindea în Bazar 35 de recipiente cu detergenți lichizi pentru rufe, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Marfa, în valoare de 6.400 de lei, a fost ridicată pentru a fi confiscată.

Tot în Bazar, un bărbat vindea 62 de recipiente detergenți lichizi, cât și pudră pentru rufe și vase, respectiv produse de îngrijire corporală inscripționate cu mărci de prestigiu protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. Și în acest caz marfa, evaluată la 9.000 d elei, a fost ridicată pentru confiscare.

Al treilea exemplu vine tot din Bazar, unde reprezentantul unei întreprinderi individuale vindea 49 de recipiente detergenți lichizi pentru rufe și vase inscripționate cu mărci de prestigiu înregistrate și protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. Marfa, în valoare de 7.800 de lei, a fost ridicată pentru a fi confiscată.