Deputatul Ioan Balan este de părere că pentru binele Sucevei și al întregii regiuni, este esențial ca echipa liberală din administrația locală să meargă mai departe, să continue proiectele și să ducă standardul de viață al sucevenilor peste media europeană.

”Mulți ani de zile ni s-a spus, în mod eronat, că în Moldova nu se pot realiza investiții, că nu există soluții tehnice pentru construirea de autostrăzi, că este mai greu să faci spitale moderne și școli performante în nordul țării și că investitorii privați nu sunt interesați să genereze afaceri prospere în regiune. Odată cu asumarea guvernării de către PNL, într-un context deosebit de dificil, toate argumentele false invocate au dispărut unul câte unul. Proiectele de autostrăzi care erau doar la stadiul de schiță pe hârtii au devenit proiecte serioase, mature, finanțabile de către Comisia Europeană din fonduri europene nerambursabile și astăzi avem în construcție nu o autostradă, ci trei: autostrada Moldovei, autostrada Unirii și autostrada Nordului. De asemenea, prin munca și implicarea echipei liberale conduse de Gheorghe Flutur la Suceava, am demonstrat că putem să avem spitale la cele mai înalte standarde europene, unde sunt aduși pacienți și de la sute de km distanță. Școlile au fost modernizate, drumurile reparate, rețelele de utilități se extind văzând cu ochii și economia locală a prins viteză, pentru că investitorii au tot mai multă încredere în administrația locală liberală. Ca o confirmare a muncii corecte pe care PNL a făcut-o la nivel central și local, în Bucovina a înflorit și turismul, capacitățile de cazare au sporit, iar numărul turiștilor care vin să se bucure de bogăția și frumusețea plaiurilor noastre crește de la un an la altul”, a opinat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că acolo unde există voință politică și implicare temeinică există și rezultate. El a dat ca exemplu echipa PNL Suceava, care a creat un precedent favorabil și a demonstrat sucevenilor că se poate.

”PNL Suceava a demontat toate scuzele și toate argumentele false că ”nu se poate” și a arătat faptul că, prin muncă, orice este realizabil. Așadar, competitorii noștri politici care l-au ținut ani de zile în brațe pe ”nu se poate” nu mai au ce să spună de acum în colo. De asemenea, sucevenii au văzut și ei diferența și am convingerea că sunt mulțumiți că au investit încredere în echipa PNL condusă de Gheorghe Flutur. Doar noi putem! Doar PNL!”, a concluzionat Ioan Balan.