Primarul din Frasin, Marinel Balan, și o a doua persoană au ajuns la spital cu arsuri după explozia unei instalații artizanale de țuică. Incidentul s-a petrecut miercuri seară, în gospodăria unui localnic din Frasin, în jurul orei 21.00.

Într-o anexă din livada casei localnicului erau adunate cinci persoane, printre care și primarul din Frasin. În instalația improvizată se fierbea țuică, iar ca urmare a presiunii prea mari, cazanul a explodat la un moment dat.

În interior a izbucnit un incendiu, iar cei cinci s-au grăbit să iasă. Au fost surprinși de flăcări și lichidul fierbinte, motiv pentru care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Alarma s-a dat prin intermediul serviciului 112, iar la fața locului au fost trimise două autospeciale de pompieri ale Grupei de Intervenție Gura Humorului și o autospecială SMURD.

Cu toată intervenția pompierilor, anexa a ars în totalitate, pagubele fiind de circa 20.000 de lei.

Echipajul medical a avut mult de muncă pentru a le acorda îngrijiri celor răniți. Trei dintre cei surprinși de explozie au refuzat transportul la spital.

În schimb, celelalte două persoane, printre care și primarul Marinel Balan, au fost preluate de personalul medical și transportate mai întâi la Spitalul Clinic de Urgență Suceava.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Sf. Spiridon din Iași, prof.univ.dr. Diana Cimpoesu, a declarat joi că ambii pacienți sunt stabili, cu evoluție favorabilă. Cea de-a doua persoană va suferi vineri o intervenție chirurgicală la nivelul mâinilor.

 

În cazul lui Marinel Balan arsurile erau la nivelul feței, capului, la mâini și la gamba stângă, iar cealaltă persoană are arsuri la ambele mâini, pe scalp și în zona lombară.

Pentru că la Spitalul Județean Suceava nu există secție de arși, cei doi au fost transferați încă de miercuri seară la un spital de specialitate din Iași, respectiv ”Sf. Spiridon”.