Un bărbat care făcea plimbări cu ATV-ul prin zona Vatra Dornei a murit după ce a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în semiremorca unui autovehicul, care era parcată regulamentar. Dorneanul nu purta cască de protecție și, important de precizat, fusese amendat deja recent de polițiști pentru că se deplasa cu ATV-ul fără cască de protecție.

Pe 28 mai, seara, în jurul orei 20.00, Poliția a fost sesizată că pe strada Argestru din Vatra Dornei a avut loc un accident mortal.

Din cercetări a rezultat că Niculai B. conducea ATV-ul proprietate, fiind însoțit de două pasagere.

Pe un sector de drum pietruit, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în impact frontal cu capătul unei semiremorci parcate regulamentar în afara drumului.

Din păcate, bărbatul din față, care nu purta cască de protecție, a murit. Cele două pasagere de pe ATV au fost rănite ușor.

Cercetările polițiștilor au reliefat că posesorul de ATV avea permis de conducere valabil, iar pe 23 aprilie fusese sancționat contravențional pentru nefolosirea căștii de protecție.

Polițiștii Compartimentului Rutier au deschis dosar penal privind infracțiunile de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, dar în acest context tragic aceste aspecte contează mai puțin.