Zeci de sportivi suceveni și profesorii acestora au fost premiați vineri de municipalitatea suceveană, cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei de fiecare, pentru performanțele sportive obținute.

„Suceava are campioni și vicecampioni naționali, iar pentru bucuria pe care ne-au oferit-o, astăzi i-am premiat pe o parte dintre aceștia. Îi felicit pe fiecare în parte pentru rezultatele obținute și îi asigur că vom investi în infrastructura sportivă și în sportivii suceveni.
De asemenea, vom sprijini și fotbalul sucevean și vă asigur că Suceava va avea echipă de fotbal”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a premiat echipele de handbal și rugby de la LPS și CSU.

Echipa de rugby U20 a Liceului cu Program Sportiv - Clubul Sportiv Școlar a obținut titlul de Campioană Națională. Aceasta are în componență 28 de sportivi și 2 profesori antrenori, care au fost recompensați cu câte 1.000 de lei de fiecare.

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar Suceava la categoria Junior I a obținut titlul de Vicecampioană Națională. Aceasta are în componență 16 sportivi și 2 profesori antrenori, pentru care s-au acordat de la bugetul local câte 700 de lei de fiecare.

Echipa de handbal masculin Junior I a Liceului cu Program Sportiv a obținut locul I în cadrul Turneului Final Speranța. Aceasta are în componență 16 elevi și un profesor antrenor, care au primit câte 500 de lei fiecare.

Acordarea acestor premii bănești sportivilor care au obținut performanțe la nivel național (sau internațional) se face în baza unui regulament aprobat anterior în Consiliul Local Suceava.