O mare bucurie a cuprins străzile municipiului Suceava, joi după-amiază, la ediția 2024 a Marşului absolvenţilor Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV).

Entuziasm, distracție și emoții. Tinerețe și vitalitate. Alb și albastru, culorile USV. Într-un cuvânt: sărbătoare.

Sute de tineri, proaspăt absolvenți de facultate sau de masterat, au sărbătorit finalul anului universitar pe străzile orașului, trăind cu intensitate maximă fiecare moment al absolvirii.

Marşul a început la ora 18.00, din parcul Universităţii Suceava, şi a continuat pe traseul Primăria Suceava, bulevardul Ana Ipătescu, Biblioteca Judeţeană şi s-a încheiat pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

Energici, vocali, purtând tricouri albe sau albastre, cu însemnele facultății sau universității, cu o recuzită bogată - stegulețe, bannere, eșarfe, fluiere, vuvuzele – tinerii au cucerit străzile orașului și admirația trecătorilor, care s-au minunat văzându-i trecând pe bulevard.

După 3, 4 sau 6 ani petrecuți pe băncile Universității, la final de drum, tinerii au avut doar cuvinte de laudă la adresa profesorilor lor și a facultății absolvite.

„Locul 2 e pentru voi, locul 1 suntem noi”, ”Să strigăm în gura mare, Silvicul e cel mai tare”, „Hai, înscrie-te la Drept, dacă vrei să fii corect”, s-a auzit dinspre coloana de tineri.

Odată ajunși pe esplanada din centrul orașului, studenții vor participa la festivitatea de absolvire și la un concert cu artista Mira.