Campionatul European de fotbal care se va desfășura în Germania timp de o lună de zile, între 14 iunie și 14 iulie, este un eveniment sportiv așteptat cu  maxim interes în țara noastră, în condițiile în care, după o pauză de 8 ani, echipa națională a României se regăsește printre reprezentativele calificate.

Pentru a acoperi cât mai bine această competiție extraordinară, Monitorul de Suceava va avea un corespondent la fața locului, în persoana reputatului fotograf fălticenean Codrin Anton.

Membru de excelență al Asociației Artiștilor Fotografi din România și președinte al Clubului Fotografilor Suceveni, Codrin Anton are în portofoliu premii la diverse concursuri interne și internaționale, din care enumerăm medaliile de aur câștigate la Saloanele Foto de la Belgrad și Chișinău, și argint la New York. 

În baza acestei colaborări, Monitorul de Suceava va putea prezenta cititorilor instantanee și galerii foto în exclusivitate de la Campionatul European de fotbal, înainte, la pauză și la finalul partidelor susținute de România, precum din Fan Zone.

„Tricolorii” fac parte din Grupa E, urmând să întâlnească, pe rând, în prima fază a competiției, Ucraina, pe 17 iunie cu începere de la ora 16.00, Belgia, pe 22 iunie de la ora 22.00 și Slovacia, pe 26 iunie de la ora 19.00.