Cei mai talentați elevi de la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuți - Atelierul de pictură - au fost premiați într-un cadru festiv, în incinta Muzeului din curtea Mănăstirii Bogdana. Evenimentul, care a cuprins vernisajul unei expoziții cu lucrări realizate de elevi și o lansare de carte, a avut loc la finele lunii iunie și a reunit un număr mare de participanți.  

Mai întâi a fost vernisată expoziția „Sub ocrotirea Sf. Ierarh Leontie – Învățător și învățăcei”, realizată de elevi din cadrul Așezământului de copii din Rădăuți, în Atelierul de pictură „Vasile Popescu”. În expoziție au fost prezentate picturi în acuarelă realizate de diverse generații de copii care au trecut pragul atelierului, sub coordonarea artistului plastic Vasile Popescu din Mediaș, care lucrează cu copiii de la așezământ încă din anul 2013. 

În cadrul acestui eveniment cultural, artistul Vasile Popescu i-a premiat pe cei mai talentați elevi ai săi, cu o zi înainte de prăznuirea liturgică a Sfântului Ierarh Leontie, ocrotitorul așezământului.

 

·        Lansare de carte

 

A urmat momentul lansării volumului de haiku „Efemeride”, scris de doctorul Adrian Nicolae Popescu, cel care asigură asistența medicală pentru toți viețuitorii așezământului. „Evenimentul a fost o celebrare a artei, a literaturii și a credinței, reflectând armonia dintre educația artistică și sprijinul spiritual oferit de Sfântul Ierarh Leontie”, a transmis Stavrofora Ecaterina Lichi, din anul 2022 stareța mănăstirii de lângă așezământul de copii, cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, cunoscută în primul rând pentru implicarea ei în activitatea Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din municipiul Rădăuți.

De 13 ani, Maica Ecaterina este cea mai bună mamă pentru cei aproximativ 150 de copii din așezământul de la Rădăuți. Măicuța este foarte mândră de rezultatele și evoluția fiecărui copil. Mulți dintre elevi au obținut de-a lungul timpului performanțe în diverse domenii, unii au terminat deja studiile, și-au întemeiat familii, dar nici un moment nu au pierdut legătura cu Maica Ecaterina.

 

·        Performanțe

 

Cu bucurie, maica Ecaterina a anunțat recent că elevii din așezământ au promovat examenul de bacalaureat cu o rată de promovabilitate de 100%. „Acest rezultat impresionant reflectă dedicarea și munca asiduă a tuturor elevilor implicați. Un mare mulțumesc vreau să le transmit profesorilor voluntari, care și-au dedicat timpul și eforturile pentru a-i sprijini în atingerea acestui succes. Vă dorim mult succes în continuare, fie că alegeți să continuați studiile universitare sau să începeți o carieră profesională. Mult succes pe mai departe”, a transmis Stavrofora Ecaterina Lichi.

„Marea familie” de la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din municipiul Rădăuți se bucură și de succesul a două tinere care au absolvit anul acesta Facultatea de Teologie - specializarea Artă Sacră. „Ana Onisimiuc și Cristina Isachi, pasionate de artă, și-au urmat vocația cu dedicare. După seminarul de Arta Sacră, au continuat studiile la Facultatea de Teologie, specializarea Arta Sacră, și își doresc să se specializeze și mai mult în acest domeniu. Talentul, perseverența și ambiția lor le-au ajutat să finalizeze cu succes studiile universitare și le vor deschide calea către numeroase realizări în viitor. Felicitări!”, a mai comunicat Maica Ecaterina.