O lucrare care extinde cu un etaj identic funcțional cu etajul II spațiul educațional de la Școala Gimnazială nr. 8 Suceava va fi finalizată până la data de 30 septembrie, încât elevii și profesorii se vor putea bucura de investiție chiar din noul an școlar.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a verificat în teren efectuarea lucrărilor de mansardare, considerând că se lucrează bine. Mai mult, în urma discuțiilor cu constructorul, a primit asigurări că investiția va fi finalizată până pe 30 septembrie.

„Vor fi demarate in perioada următoare procedurile pentru achiziții de mobilier”, a mai spus edilul Sucevei, Ion Lungu.

La mansardă se regăsește o structură identică funcțional cu cea de la etajul doi, respectiv șase noi săli de clasă, o sală multifuncțională (de gimnastică și pentru evenimente), precum și două grupuri sanitare pentru elevi.

Valoarea contractului adjudecat la licitație de firma SC Con Bucovina SA Suceava este de 5.915.410,69 lei, inclusiv TVA.

Școala Gimnazială Nr. 8 are un număr mare de elevi, dar și multe solicitări de creștere a numărului de școlari, mansardarea clădirii fiind o necesitate.