Partida cu naţionala Rusiei din sferturile de finală ale Campionatului European, care a însemnat eliminarea Olandei, a fost ultima pentru selecţionerul Marco van Basten şi pentru portarul Edwin van der Sar, informează AFP.
 
  Înlocuitorul lui Van Basten, Bert van Marwijk, în vârstă de 52 de ani, va putea conta în mare măsură pe acelaşi lot de jucători. Singurul care şi-a anunţat în mod oficial retragerea a fost portarul de 37 de ani al echipei Manchester United, Edwin van der Sar. Goal-keeperul a declarat că va mai continua "cel puţin un sezon la echipa de club", dar că nu va mai îmbrăca tricoul naţionalei, după recordul de 128 de selecţii, într-o carieră care a început în 1995. "A fost o aventură frumoasă, dar, de această dată, s-a terminat. Decizia mea e irevocabilă", a spus Van der Sar. Înlocuitorul său în poarta primei reprezentative va fi portarul echipei Ajax Amsterdam, Maarten Stekelenburg, în vârstă de 25 de ani.

Dacă fundaşul Giovanni van Bronckhorst, în vârstă de 33 de ani, nu a luat încă nicio hotărâre privind viitorul său la echipa naţională, atacantul Ruud van Nistelrooy a asigurat că nu se va retrage. Cel de-al treilea jucător al selecţionatei batave care a trecut de 30 de ani, Andre Ooijer, nu a luat nici el nicio decizie.

Numirea lui Bert van Marwijk, naşul lui Mark van Bommel, exclus de la naţională în mandatul lui Van Basten, ar putea însemna revenirea în lot a mijlocaşului de la Bayern Munchen. Primul meci al tehncianului care a mai activat la Borussia Dortmund şi Feyenoord Rotterdam va fi un amical contra Rusiei, în 20 august.