Presa olandeză este dezamăgită de eliminarea naţionalei antrenate de Marco van Basten din sferturile de finală ale Campionatului, după înfrângerea, scor 1-3, după prelungiri, în faţa Rusiei, informează AFP.
  "Visul «Portocalei» spulberat la Basel", se lamentează ediţia online a cotidianului Algemeen Dagblad. "Rusia a zdrobit, sâmbătă, visul european al Olandei", scriu jurnaliştii olandezi.

"Rusia a ambalat «Portocalele», ironizează De Telegraaf, care adaugă că, "după trei dueluri frumoase în faza grupelor, Rusia s-a dovedit prea puternică în sferturile de finală". "Olandezii nu au început să fie periculoşi decat din minutul 19", notează cotidianul batav.

"Olanda, înfrântă de Rusia", a scris şi televiziunea NOS, pe site-ul său internet, considerând că echipa antrenată de Marco van Basten nu a mai impresionat ca atunci când a învins campioana mondială Italia (3-0) şi vicecampioana lumii, Franţa (4-1). "Contra unei Rusii care a stat la pândă, olandezii au părut nervoşi, fricoşi şi au jucat mult prea lent", concluzionează postul de televiziune.

Reprezentativa Olandei a pierdut, scor 1-3, după prelungiri, în faţa naţionalei Rusiei şi a fost eliminată din sferturile de finală ale Campionatul European.