Căpitanul naţionalei Germaniei, Michael Ballack, a recunoscut că echipa sa este favorită la calificarea în finala Campionatului European, dar că adversarul din semifinala de miercuri, Turcia, are o "mentalitate germană", informează AFP.
  "Ora adevărului se apropie, suntem în semifinale la Euro-2008 şi avem o şansă enormă să ajungem în finală", a spus mijlocaşul pentru cotidianul Die Welt.

Internaţionalul german ştie însă că Turcia, în ciuda accidentărilor şi suspendărilor care i-au înjumătăţit lotul, rămâne un adversar redutabil. "Această echipă are o mentalitate germană, va fi un adversar foarte, foarte dificil, mai ales că nu are nimic de pierdut. Prezenţa în semifinale este deja un succes enorm pentru turci, restul e un bonus. Ce au reuşit să facă până acum, să creadă întotdeauna în ei şi să marcheze goluri decisive în finalul partidelor, sunt lucruri pe care numai Germania le face de obicei", a adăugat Ballack.

Turcia, semifinalistă şi la Campionatul Mondial din 2002, s-a calificat în penultimul act al turneului din Asutria şi Elveţia după ce a învins, în grupa A, Elveţia, scor 2-1, şi Cehia, scor 3-2, în finalul partidelor, iar în sferturi a egalat Croaţia în ultimele secunde şi s-a impus după executarea loviturilor de departajare.

Germania, campioană europeană în 1996, porneşte ca favorită în semifinala care va avea loc la Basel, miercuri de la ora 21.45.