Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, luni, că PSD are în vedere orice fel de măsură politică pentru a determina actuala guvernare să pună în aplicare măsurile sociale cerute de social-democraţi, el apreciind că este nevoie de "o atitudine politică mult mai fermă" a PSD în acest sens.
 
  Diaconescu a acuzat, într-o conferinţă de presă de după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, faptul că, prin "artificii", în Guvern şi Parlament se ajunge la situaţia în care măsurile sociale nu se adoptă, pentru ca în campania electorală din toamnă fondurile să fie direcţionate pe criterii politice.

Diaconescu a criticat gestul Guvernului de a bloca creşterea salariului minim, calificându-l drept inacceptabil, şi a anunţat că la şedinţele din perioada următoare ale Comitetului Executiv Naţional (CEx) şi Consiliului Naţional (CN), PSD va trebui să gândească "o atitudine politică mult mai fermă" în acest sens.

Întrebat la ce se referă când vorbeşte despre adoptarea de către PSD a unei "atitudini politice mult mai ferme", Diaconescu a precizat că PSD nu va renunţa nici în Parlament şi nici în zona dialogului politic naţional la principalele elemente care constituie fundamentul său ideologic, respectiv cel al unui partid de stânga.

"Ceea ce acum se discută, în legătură cu Codul Fiscal, cu TVA la alimente, cu situaţia agricultorilor şi salariile profesorilor, reprezintă dimensiuni fundamentale pe care le regăsiţi şi în actul de guvernare şi în atitudinea noastră ulterioară", a arătat Diaconescu.

"Anunţ foarte clar pe cei care se află acum la decizie şi care nu au avut absolut niciun fel de problemă să preia ideile PSD şi să se mândrească cu ele în campania electorală - le-au contestat politic după care le-au folosit ca şi mesaj electoral - îi anunţăm foarte clar că vom avea în vedere orice fel de măsură politică - parlamentară sau de altă natură - pentru a ne pune în aplicare aceste principii la care ţinem foarte mult. Nu vom face concesii în legătură cu aceste direcţii de proiect politic fundamental al unui partid de stânga", a specificat vicepreşedintele PSD.