Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că programul de guvernare al partidului "este în lucru" şi se speră definitivarea sa în cel mai scurt timp, coordonatorii acestuia fiind prim-vicepreşedinţii Theodor Stolojan şi Adriean Videanu. 
  Emil Boc a declarat că programul de guvernare al PDL reprezintă "o componentă a câştigării alegerilor din toamnă", iar coordonatorii proiectului sunt prim-vicepreşedinţii Theodor Stolojan şi Adriean Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, a declarat că programul de guvernare al PDL are ca şi ţintă strategică anunţată, odată cu intratea României în UE, de a se ajunge la un standard de viaţă european în România, într-o perioadă relativ scurtă.

"Acestui obiectiv îi subordonăm celelalte obiective ale programului, care trebuie să dea răspuns la problemele reale ale economiei româneşti. Guvernul evită să dezbată problemele reale ale economiei, precum energia sau agricultura. (...) Programul nostru va da răspuns la aceste probleme", a mai spus Stolojan.