Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Gabriel Oprea ţine de modul de funcţionare a actualei coaliţii guvernamentale, care "a pornit cu stângul şi acum încearcă să treacă de dreptul".

"Demisia ministrului Gabriel Oprea e o chestiune care priveşte modul de funcţionare a actualei coaliţii de guvernare şi problemele legate de sprijinul politic care a fost retras de PSD", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă nu este prea curând ca un ministru agreat să demisioneze şi să aibă probleme cu susţinerea colegilor din partid, Meleşcanu a spus că problemele în actuala coaliţie au apărut foarte repede şi se vor mernţine.

"Nu mi se pare prea curând. E o coaliţie care în mod evident a pornit la drum cu stângul şi acum încearcă să treacă pe dreptul. Sunt probleme şi au apărut foarte rapid în cadrul actualei majorităţi şi vor fi în continuare mi se pare evident acest lucru", a conchis Meleşcanu.

Ministrul Internelor, social-democratul Gabriel Oprea, şi-a anunţat, marţi, demisia din funcţie, spunând că a deranjat prin numirile pe care le-a făcut şi că nu va accepta să "plimbe mape şi să fie un ministru marionetă", subliniind că nu a "înţeles să cedeze presiunilor".

Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmând să facă o nouă propunere pentru acest post, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi propunerea de excludere a lui Oprea din PSD.