Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, că, în urma rezultatelor înregistrate la examenul de bacalaureat, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, "pe fond ar trebui să plece acasă".

Întrebat, înainte de şedinţa BPN a PSD, despre situaţia apărută după publicarea rezultatelor la bacalaureat, Marian Vanghelie a menţionat că Daniel Funeriu a încercat să creeze "un artificiu" cu camerele de luat vederi plasate în sălile de examen, dar a cauzat, de fapt, "un dezastru".

"A încercat să creeze acest artificiu cu camerele şi a creat un dezastru. Pe fond, cred că ar trebui să plece acasă", a susţinut vicepreşedintele PSD.

El a spus că ministrul Funeriu făcea declaraţii în timp ce secretarul de stat Oanea Badea "îi spunea la ureche ce să vorbească".

"Vă aduceţi aminte când adjuncta domnului ministru îi spunea la ureche ce să vorbească? Deci ăsta cred că este un mesaj pentru toţi. Săracul, dacă nu ştie ce probleme are de făcut acolo, cum să poată să ajungă..?", a spus Vanghelie.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu şi înlocuirea acestuia cu o persoanlitate recunoscută şi apreciată, "capabilă de viziune", se impune cât mai repede.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îi invită pe preşedinţii partidelor de opoziţie la o discuţie serioasă despre viitorul educaţiei din România, pe baza Legii educaţiei, după ce a fost anunţată promovabilitatea de 44,47 la sută la bacalaureat, înainte de contestaţii.

Peste 200.000 de elevi au fost înscrişi la această sesiune a bacalaureatului, din care 90.765 au promovat înainte de contestaţii.