Guvernul a adoptat, în ședința de luni, ordonanța de urgență care aduce modificări Legilor Justiției, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

"Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiției. A fost publicată și cea de-a treia lege a Justiției, care urmează sa intre în vigoare mâine. Pentru corelarea prevederilor, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisie de la Veneția, Guvernul a adoptat prezenta ordonanță de urgență. Consider că modificările aduse Legilor Justiției se vor dovedi benefice pentru înfăptuirea justiției, pentru cetățeni", a declarat ministrul Justiției, după ședința de Guvern.

Tudorel Toader a precizat că nu a mers la Comisia de la Veneția pentru a cere aprobare pe prevederile ordonanței de urgență.

"Vreau să fac o prealabilă precizare. Eu nu am mers la Comisia de la Veneția în aceste două săptămâni de două ori, pentru a negocia, cum am auzit în spațiul public, soluțiile din OUG. Nu am mers la sediul Comisiei nici pentru a solicita și lua aprobare pentru aceste soluții. Nu am mers la Comisie, pe cont propriu, fără o prealabilă dezbatere cu decidenții din țară", a mai spus ministrul Justiției.