Fostul acționar FC Dinamo, Cristian Borcea, condamnat joi noapte la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani de închisoare, s-a predat la Poliția Ilfov, fiind acum în custodia autorităților, au declarat surse din Poliție pentru MEDIAFAX.

După finalizarea documentației, Cristian Borcea urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Magistrații Instanței Supreme l-au condamnat definitiv, joi noapte, pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul privind retrocedarea plajelor, iar Cristian Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În primă instanță, Mazăre a primit 4 ani, iar Borcea a fost achitat.

Judecătorii instanței supreme l-au condamnat, joi noapte, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă și pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani.

În primă instanță, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare.

El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

La fond, Cristian Borcea a fost achitat.