Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat miercuri, în Parlament, referitor la internarea președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea într-un spital privat, că nu există diferențe între spitalele de stat și cele private.

"Nu am detalii, este o problemă personală(... )Chiar dacă știu, repet, problemele personale trebuie păstrate, cele de sănătate, la nivel personal.(...)Domnul președinte Dragnea a avut o opțiune pentru un anumit spital, nu există nicio diferență între spitalele de stat și modul în care sunt tratați pacienții într-un spital de stat și unul privat. Nu cred că pentru o intervenție sau pentru o internare de urgență, așa cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital e un capăt de țară, eu și colegii mei avem respect pentru modul în care pacienții sunt tratați și în spitalele de stat, cât și în cele private”, a declarat Florin Iordache.

El a spus că a fost internat într-un spital de stat, iar condițiile erau ”mai mult decât mulțumitoare.

”Eu am fost anul trecut când am fost oprat într-un spital de stat și modul în care am fost tratat și condițiile pe care le-am avut într-un spital au fost mult mai mult decât mulțumitoare. În plus, prin faptul că s-au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul că au fost alocate și o serie de instituții spitalicești, și-au îmbunătățit condițiile. Discutăm de aparatură, de construcția de noi secții și așa mai departe. Sunt premise că sănătatea pentru guvernare a constituit și constituie o prioritate", a mai spus Iordache.

Codrin Ștefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea rămână internat în spital, iar medicii îi vor face infiltrații „care să îl pună pe picioare” în perioada următoare când vor fi alegeri. Secretarul general al PSD a precizat liderul social-democrat va ajunge la operație poate după luna iunie.

Liviu Dragnea este internat de duminică în spital, după ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dublă hernie și probleme cervicale, potrivit unui anunț făcut de secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Acesta a adăugat că CEx al PSD, care trebuia să aibă loc joi pentru validarea listei candidaților la alegerile europarlamentare.