Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță un nou deces din cauza infecţiei cu virusul West Nile. Cazul a fost înregistrat în Iași, informează Mediafax.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 3 iunie - 19 septembrie au fost înregistrate 51 de cazuri de infecție cu virusul West Nile.

S-au înregistrat patru decese, în Călăraşi, Buzău, Vrancea și Iași.

Opt cazuri de infecţiei cu virusul West Nile s-au înregistrat în județul Călărași, câte patru în Constanța, Iași și Tulcea, trei în Galațim, câte două în Argeș, Buzău, Teleorman și Vrancea, respectiv câte un caz în Botoșani, Dolj, Olt, Ilfov, Mureș și Vaslui.

În Capitală au fost până acum 14 cazuri.

Până în 12 septembrie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică anunța trei decese, în judeţele Călăraşi, Buzău și Vrancea.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.