În perioada 7-11 august, un grup de cinci profesori de la C. N. ”Dragoș Vodă”, de specializări diferite, matematică, fizică, biologie și limba română, a participat la o mobilitate a proiectului ERASMUS +, desfășurată la Sevilla, Spania.

La cursul cu tema ”ICT Learning by Doing”, s-au întâlnit profesori din Portugalia, Slovenia, Ungaria și România, într-o atmosferă de colegialitate și interculturalitate.

Desfășurat sub coordonarea Idevelop Training S. L., Sevilla,  cursul a avut ca scop parcurgerea tuturor etapelor creării  unei Clase Digitale, de la cercetare, la derularea activităților didactice și evaluare, fiind perfect adaptat contextului  implicării tot mai mari a tehnologiei în domeniul educației.

Sub îndrumarea trainerului Ana Rueda, specialistă în ICT, activitatea s-a desfășurat sub formă de Workshopuri, care, dincolo de latura tehnică, au vizat comunicarea, colaborarea, creativitatea și cunoașterea specificului fiecărei țări reprezentate.

Odată cu participarea la activitatea de perfecționare, mobilitatea din Sevilla a implicat

contactul cu oamenii, cu vestigiile istorice și obiectivele culturale, cu pulsul vieții la o temperatură de 45 de gr. C.

Dorim cu toții atingerea obiectivului esențial al implicării colegiului nostru în acest tip de proiecte, prin implementarea noilor achiziții în lecțiile noastre, pe parcursul anului școlar care va începe în curând.