Incidente grave s-au petrecut sâmbătă seară în comuna Arbore, nici polițiștii ajunși la fața locului nereușind să îl oprească ușor pe un bărbat care era foarte nervos pentru că, susținea el, i se încălcase proprietatea.

În jurul orei 20.00, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin numărul de urgențe 112 de către un tânăr de 27 de ani, din Arbore, care a reclamat că el și mai multe persoane, inclusiv copii, sunt amenințați.

La fața locului s-a constatat că mai multe familii din Arbore s-au deplasat cu mașini de teren pe o pășune din Arbore, în zona limitrofă cu Burla, la un picnic, au declarat ei.

În zonă a apărut agresorul, un bărbat de 47 de ani, din Iaslovăț, care a spus că terenul este proprietatea sa și că mașinile îi distrug pășunea.

Foarte nervos, cel puțin din momentul în care sunt imagini care surprind incidentul, bărbatul de 47 de ani a scos din mașină o sabie și a început să amenințe. Bărbatul a distrus apoi și un geam al unei mașini, cu obiectul contondent.

În cele patru mașini de teren venite în zonă erau 10 copii care au fost martori la scenele violente.  

Bărbatul în vârstă de 47 de ani le-a declarat polițiștilor că el este proprietarul terenurilor unde apelantul la 112 și celelalte persoane au fost identificate. Acesta a declarat că a încercat să îi convingă să nu mai distrugă cu mașina pășunea, însă susține că grupul nu a înțeles să plece, iar câțiva dintre bărbați au deveniți recalcitranți.

Regretabil este că un astfel de incident s-a petrecut de față cu copii, care au suferit și traume.

De precizat totuși că nimeni nu a fost rănit în urma acestui scandal. 

Oamenii care au sunat la 112 spun că nu exista nici un semn de proprietate privată, iar ei se aflau pe un drum public când a început scandalul. 

Cei implicați în altercație se cunoșteau anterior.

Polițiștii au deschis dosar penal privind  infracțiunile de „amenințare” și „distrugere”.